12 dana božićnog bloganja – Dan 10 – Spider-Man: Novi svijet- filmski osvrt

Bog svima! Ne mogu vam opisati koliko voooooliiiiiim ovaj film! Gledala sam ga već zilijun puta, pa čak i moji ne-Marvel prijatelji znaju zašto mi se sviđa i o čemu se radi. Pa zašto ne bih podijelila svoje mišljenje s vama? Već vidim da će ovaj post trebati puno vremena za prijevod …

1. Općenito

Spider-Man: Novi svijet je film iz 2018. godine koji je Sony Pictures napravio u suradnji s Marvelom. Osvojio je Oscara za najbolji animirani film i brojne druge nagrade. U kina je došao na božićni dan što mi se zapravo ne sviđa, jer Božić ne bi trebao biti oko odlaska u kino, nego oko Isusova rođendana. Biste li vi voljeli da su svi otišli u kino na vaš rođendan i zaboravili na vas? Mislim da ne.

selective focus photo of man in official shirt sitting in office working on laptop
Photo by Proxyclick Visitor Management System on Pexels.comStil animacije

2. Stil animacije

Zapravo ne shvaćam cijelu animaciju, ali dovoljno sam bistra da vidim da su ti ljudi napravili nešto posebno. Dali su život stripovima s ovim stilom animacije. Osjećala sam kao da čitam strip! Ne mogu reći dovoljno da vam opišem koliko je taj stil predivan, ali to mogu drugi ljudi. Pogledajte ovaj video da biste vidjeli o čemu govorim.

close up of hand holding pencil over white background
Photo by Lum3n.com on Pexels.com

3. Radnja

Neću puno pričati o radnji. Filmski osvrt bez spoilera.

Miles Morales je njujorški tinejdžer koji se bori sa školom, prijateljima i povrh svega je novi Spider-Man. Kada u multiverzumu naiđe na Petera Parkera, nekadašnjeg spasitelja New Yorka, Miles mora trenirati kako bi postao novi zaštitnik svog grada.

Tom Daly

U ovom je filmu riječ o skoku u nepoznato, izgradnji samopoštovanja, prijateljstvu, kretanju naprijed… Svaki lik ima svoju priču koja završava u filmu. Gotovo sam zaboravila najvažniji dio filma. NAJVAŽNIJI. DIO.

I najbitnije, bez obzira koliko te puta sruše, možeš li ustati?

To je sve za ovaj dio. Sljedeći?

technology-music-sound-things.jpg

4. Soundtrack

Slušam soundtrack dok pišem ovaj post. Dva od mojih najdražih su Start a riot i Sunflower. Više volim filmsku verziju What’s up danger, jer u njoj ima evolucije Milesa. Evo još jednog videa koji pokazuje točno ono što mislim kad kažem soundtrack. Postoji jedan glazbeni segment koji se polako razvija zajedno s Milesom. Postoji toliko detalja u ovom filmu koji, zajedno, čine ovaj film još nevjerojatnijim.

5. Reference

U ovom filmu postoji toliko referenci da ih je nemoguće prebrojati. Višestruki Stan Leejevi, brojevi vezani uz likove, redateljeva djeca, stripovi…

Ne mogu vam opisati koliko volim ovaj film, morat ćete ga sami pogledati da mi vjerujete. Ostavite like ili komentar. Recite mi jeste li gledali ovaj film ili želite li.

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close